Itt a kedves vendégeink által hagyott bejegyzéseket olvashatják. Amennyiben Ön is igénybe vette szolgáltatásainkat és szeretné pár mondatban megosztani élményét a mi leendő vendégeinkkel, kérjük küldje el levelét a Kapcsolat menüpont alatt található e-mail címre. Köszönjük :)

Kedves Klári és Árpád!

Még nincs egy hete, hogy elhagytuk Bódvarákót és térségét, de már most valamiféle hiányérzet él bennünk. Ez gyakorlatilag már a hazafelé úton elkezdődött, ahogy egyre távolabb kerültünk a hegyektől. Valami olyanféle érzés ült már a szívünkön, mint amit Tutajos próbált megfogalmazni Fekete István Tüskevár című regényének filmváltozatában, amint a vasútállomásra igyekezett, otthagyván a berket és vele Matulát: „Én is szerelmes lettem valamibe, csak azt tudnám, hogy mibe.”
Ehhez a „szerelemhez” a mi esetünkben nem csak a hegyek, gyalogtúrák, barlanglátogatások, a családdal eltöltött vakáció élménye járul hozzá, hanem az Árpád Vendégház is Klárival, Árpáddal és persze Kóborral, a kutyával. A háziak nagyon rendes és segítőkész emberek, kiváló beszélgetőpartnerek. Nem csak hétköznapi, szemmel látható, kézzelfogható témákban...
Boldogan ajánljuk az Árpád Vendégházat és a térséget mindazoknak, akik szeretik a természetet, nyugalmat, falusias vendéglátást, hegyeket és erdőket, és mindazoknak, akik szeretnének megszabadulni a 21. század mellékhatásaitól.
Klári! Árpád! Mindent Köszönünk!

A Papp család Rákóczifalváról

Boldog Bálint napot kívánunk az ifjú párnak Klárinak és Árpádnak !

Összejött nálunk a csipet csapat képet nézegetni, borozgatni, jókat nevetni.
Most megragadom az alkalmat és továbbadom a "tollat "
Anita: Köszönöm szépen a vendéglátást , nagyon otthonosan éreztem magamat, nem fáztunk (annyira) és külön örömömre szolgált számomra, hogy ez volt a legtisztább vendégház ahol valaha is jártam ( szállodákat is beleértve) Köszönet a termékenyítő beszélgetésekért, a sok szeretetért. amit kaptam Tőletek. Kívánom, hogy legyen sok vendégetek, remélem a mielőbbi viszontlátást.
Gábor: Finom volt a pogácsa , köszönöm a jóleső masszírozást, Csodálatos tájon laktok, kedves emberek között, bár csak veletek ismerkedtem meg személyesen, mert Bódvalenkén nem mertünk kiszállni....:) Vasárnap csak rövid túrát tettünk a Szádvárra , de a szombati csodálatos napsütésben 19 km mentünk a Szalonna hegyen. A Kandalló tettszett és nagyon hasznos volt az átázott cipők , ruhák szárítására.
Brigi és Barbara: Azóta is ebből a három napból töltekezem, amit Bódvarákón éltem át veletek és a barátaimmal . A Barbara szeretne a Gólyatáboros hétvégén visszamenni Hozzátok , kérlek írjátok meg mikor lesz. Sok "együtt töltött" szép éveket kívánok nektek!
Zoli: Ilyen szépen felújított parasztházat még nem láttam ! Gratulálok Árpád, rengeteg kézimunka van benne és a bútorokban. Környéken annyi látnivaló van, hogy egy hónapot is el lehetne tölteni nálatok pihenőnap nélkül..... Azt hiszem emberségből is sokat kaptunk tőletek, jókat beszélgettünk esténként, számomra legalább is , inspiráló volt . Mire legközelebb jövünk, már régi ismerősként fogjuk viszont látni egymást, addig is vigyázzatok magatokra, könnyű gondokat kívánok és tartós örömöket..
Puszilunk Titeket:

Viszont látásra

Kedves Árpád és Klári !!!

Nem felejtettünk el benneteket csak elkapott a "gépszíj"...
Szép hosszú köszönő levelet kezdtem írni nektek a Bódvarákói élményekről és benne két túraleírást is amit bejártunk, hogy másoknak is kedve legyen elmenni rá. No ez a levél félbemaradt, de előbb utóbb elkészül.
Hálás szívvel gondolunk rátok mivel élményekkel és emberséggel feltöltődve jöttünk haza. Esténként jókat beszélgettünk és nevettünk, vasárnapi túránk rövidre sikeredett kb 6km de megnéztük a Szádvárat. Akár el is jöhettetek volna velünk, de majd legközelebb.
Az elmúlt hétvégén a feleségemmel kettesben kirándultunk Salgóbányára (két napos túra) és holnap megyek a barátaimmal a Kitörés túrára ami éjszakai lesz, előtte még dolgozok egy kicsit. Köszönöm az infókat, időm engedi átnézem őket és a youtubon is rákeresek a mesterekre.
Remélem jól vagytok!
Üdvözlettel:

Kenderes Zoltán és Anita is.....:)

Kedves Árpád!

Köszönjük a családias vendéglátásotokat, mindenki nagyon jól érezte magát nálatok és persze köszönet a kiváló ételekért különös tekintettel a kemencés lepényekre ami párját ritkítja! Sok sikert kívánunk nektek munkátokhoz, hogy továbbra is sok embernek tudjatok aktív pihenést nyújtani vállalkozásotokkal!
Baráti üdvözlettel:

Schneider csapat

Kedves Árpád!

Még nem volt módom megköszönni a csodálatos szállást és élményt, amit a hétvégi kirándulás nyújtott nekünk! Visszacsöppentünk a való világba, a rohanásba... Meg tudná szokni az ember azt a nyugalmat, csendet, jó levegőt, amit Bódvarákón tapasztaltunk. Tiszta szívvel fogjuk ajánlani az ismerősöknek és barátoknak, a nyugalom szigetét!! Jó egészséget kívánok, és remélem nem bántottam meg az Árpi bácsi megszólítással!
Üdvözlettel és Köszönettel:

Kiss Gabriella

Kedves Árpád!

A fényképeket nézegetve örömmel gondolunk vissza a bódvarákói nyaralásunkra, nagyon jól éreztük magunkat. A forró augusztusban jó visszagondolni a hűs barlangokra, nagyon csábító ez a vidék. Reméljük eljutunk még az Árpád Cendégházba. ;-)
Üdvözlettel:

Müller család

Kedves Druszám!

Egy levelet már korábban írtam neked,de valami oknál fogva nem engedte át a szolgáltató! Most újra próbálkozok.Kicsit megkésve ugyan de nem feledve azt a szívességet,hogy kijöttél elém a vasútállomásra és vendégházadig fuvaroztál igazán jól esett! És még te itattál pálinkával, reggel pedíg teát is főzhettem.Szóval a legnagyobb elismeréssel tudok szólni a vendéglátásodról,bátran ajánlak minden túratársamnak!Jól éreztem magam,és ha legközelebb újra erre járok már ismerősként itt fogok megszállni.
Üdv.

Kohlrusz Árpád Ajkáról

Kedves Árpád!

Kéktúrázás közben szálltunk meg nálad egy éjszakára, de a kedvességed és az vendégszereteted ennyi idő alatt is megmutatkozott.
Gyönyörű a ház, a porta, az egész falu. A Rákóczi-barlangról az Esztramos-hegyről, a kilátásról nem is beszélve.
Ha valaki erre jár ezeket vétek kihagyni. Finom volt a kisüsti is :-) , amivel kedvesen megkínáltál minket, "fáradt vándorokat".
Köszönet mindezekért még egyszer,
Minden jót kívánva,

Tisztelettel: Csaba és László

Kedves Árpád!

Örömmel gondolunk vissza a közel egy hétre,amelyet Bódvarákón töltöttünk.
Nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük a mindig friss és ínycsiklandozó ételeket, a nagy esti beszélgetéseket.
A szálláson remekül éreztük magunkat, igazi kikapcsolódás volt. Nehéz másnak elmondani, hogy mit jelent a tökéletes csend és nyugalom amit megtapasztaltunk, de mindenkinek kívánjuk.
Reméljük, hogy még visszatérhetünk.
Üdvözlettel:

Simon Balázs és családja

Szép estét Árpád! :)

Már szinte haza mentem hozzátok, és ezt az érzés csak fokozni tudtátok a nagy tál gulyáslevessel és a házisütivel. Jóanyám nem vár engem haza ilyen finomságokkal. :)
Természetesen a reggeli 6 órai kirándulás alkalmával ismét csak a dombtetőig, az útjelző tábláig jutottunk el, de talán nem is bántuk annyira most. :) Kirándulás Jósvafőre, a Nagy Könyvhöz, aztán sajnos el is repült a hétvége. :( Azért egy kis tollasra, bográcsozásra jutott idő. No meg az eperborra. :))
Annyi látnivaló lenne még... legközelebb a célpont Krasznahorka lesz, az már biztos, vágyom oda mióta Nagyapám nyaranta énekelte.
Az újonnan elkészült rész nagyon szép lett és felszerelt, de ha nem haragszol meg, nekem akkor is a hátsó, régi lakrész a szívem csücske. Külön felüdülés volt a párom számára is egy kicsit a külvilágtól elzárva átélni a régi világot (legjobban a kinti mellékhelyiség használhatóságáért voltunk oda, megvallom őszintén :) régi nyaralásokat juttatta eszembe).
Hazaútnál a 2 évvel ezelőtti érzés, hogy maradnék még. A nagyváros valahogy beszippantja az embert, nálatok az ember nyugalomra lel, remélem mihamarabb találkozunk (én még az idei évet sem zárom ki)!

Sok puszit küldök Irénkének is és sok vendéget idénre! :)
Adri

Kedves Árpád!

Fantasztikusan éreztük magunkat a hétvégén, olyan családias volt.. tényleg, mintha otthon lettem volna. Igazából már a kocsiban azt beszéltük kb. 10 km megtétele után, hogy legszívesebben visszafordulnánk. :) Aztán hétfőn reggel meg a város zaja... és már nem volt olyan itthon az alvás sem.
Jövőre, ha a Jóisten is engedi, ismét találkozunk, mert még felfedezésre vár a Martonyi kolostorrom, sajnos nem maradt rá idő. Csak a temető menti úton talán az út negyedéig, a fenti táblákkal jelölt kereszteződésig jutottunk egyik reggel, feszített volt a program.

Még egyszer köszönet a kedvességükért! :)
Adri

Kedves Kobán Árpád!

Nagyon jól éreztük magunkat a bódvarákói szálláson (nagyon izlésesen berendezett az apartman), kellemes napokat tölthettünk a változékony idõjárásban.
Köszönjük szépen a kedves segítséget. Reméljük, hamarosan ismét kérhetjük segítségét.

Üdvözlettel:
Béla

Tisztelt Kobán úr!

Már csaknem egy hónap eltelt azóta, hogy 8 napos nyári pihenésünket Bódvarákón az ÁRPÁD Vendégházban kezdtük meg, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ezúttal hátizsákos túrákat tervezve wellness pihenéssel befejezve.
A tervünk elég jól sikerült unokáink visszhangjából ítélve– utólag felejtették az izzadtságos hegymászásokat és csak a szép falusi házakra, Árpádkori emlékekre és a hegycsúcsokra emlékeznek. Vendégházukban nagyon jól éreztük magunkat a felújítás ellenére, bár kicsit zavart, hogy alig fejeztük be csobánkai házunk többéves felújítását és az építési „rumli” láttán inkább lapátot fogtunk volna a sitt konténerbe pakolására; szégyelltük, hogy míg más dolgozik, kínlódik, mi a hegyekben pihengetünk ….
Kárpótlásul finom ételeket kaptunk a ház asszonyától – Irénke szinte minden ételt megfőzött, amit leírtunk előzetes kérdésére: mit szeretnek enni a gyerekek!
Ettek is rendesen, mire a kirándulásunk végére értünk, a Szilvásváradi Liget hotelben alig ettek, csak a fürdést, úszást és múzeumokat preferálták és hazafelé az útba eső összes hegycsúcsot autóval kellett megnézni.
Nagyon szép helyeket láttunk, Bódvarákón a Rákóczi barlang nagyon tetszett a gyerekeknek és Judit nevű idegenvezető hölgy igazán barátságos volt – vele készült az egyetlen jól sikerült fénykép négyesben, az unokákkal … Nem zavartak a meleg nyári zivatarok sem, első alkalommal, a barlang előtti menedékhelyre Kobán úr értünk jött, aggódva, hogy átáztunk – ez igazán kedves vendégszeretetről tanúskodott. Utólag is köszönjük! Megmásztuk a Szögliget feletti Szádvár romjait, jó nagy túra volt. A tanösvényt nem is „bírtuk” végigjárni.
Bódvarákón és környékén azelőtt sohasem jártunk, most láthattuk Tornaszentandráson az Árpádkori templomot, láttuk Aggtelek, Jósvafő környékét, Szinpetri nevezetességeit a „szalamandra dombbal”. Voltunk Szendrőn a református templomban és toronyban, fagyiztunk a híres cukrászdájában, láttunk kastélyokat, köztük az edelényi Huileire-Coburg kastélyt – reméljük hamarosan elkezdik a felújítását.
Jártunk Szalonnán, láttuk az Ápádkori harangtornyot (sajnos csak kerítésen kívülről) és megcsodáltuk gyönyörű Magyarországunk egy sor települését, beleértve édesanyám szülőfaluját, ma Putnok városát.
Szilvásváradon pedig utaztunk a kisvasúton, láttuk a Szalajka völgyben a Fátyol vízesést, a kültéri erdei múzeumot, és az Erdész múzeumot, ez nagyon tetszett a gyerekeknek.
Sajnos a rendelkezésünkre álló 8 nap hamar eltelt és persze elhatároztuk, hogy máskor is túrázunk – a tengeri nyaralás helyett vagy mellett…
Köszönjük, hogy ehhez a pihenéshez Ön és vállalkozása jelentősen hozzájárult!

Üdvözlettel:
M. Éva, férje és unokái

call